Υλικά για 4 άτομα

2 μεγάλα φιλέτα από στήθος κοτόπουλου

1 φλ. σόγια σος

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο όπως στην χωριάτικη

2 καρότα, κομμένα σε μπαστουνάκια

2 κολοκυθάκια, κομμένα σε μπαστουνάκια

1 φλ. καλαμπόκι

1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κύβους

1 πιπεριά κόκκινη, σε κύβους

1 φλ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτές φέτες (προαιρετικά)

3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 μικρή κονσέρβα φέτες ανανά, σε σιρόπι, κομμένες σε τρίγωνα

2 κ.σ. μέλι

1 κ.γ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το βάζουμε σε μπολ μαζί με 3-4 κ.σ. σόγια σος. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να μαριναριστεί για περίπου 30 λεπτά. Κατόπιν περνάμε από το αλεύρι τα κομμάτια κοτόπουλου και τα τινάζουμε μαλακά ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι.

Ζεσταίνουμε σε γουόκ ή σε βαθύ τηγάνι το λάδι και ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου γυρίζοντάς τα συνεχώς για να μην κολλήσουν. Μόλις πάρουν ένα ελαφρώς χρυσαφί χρώμα προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.

Αραιώνουμε το σιρόπι του ανανά με ίση ποσότητα νερού και περιχύνουμε το φαγητό. Αν τα υγρά είναι λίγα για το μαγείρεμα συμπληρώνουμε με λίγο νερό ακόμη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά αδειάζουμε το μέλι με 4-5 κ.σ. σόγια σος, 6-7 κ.σ. νερό και ανακατεύουμε. Αφού αραιώσει το μέλι, ρίχνουμε τον κορν φλάουρ ανακατεύουμε και μόλις διαλυθεί, περιχύνουμε με αυτό το φαγητό. Προσθέτουμε τον ανανά, τον φέρνουμε μια βόλτα και μετά από 10 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά.

Συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι.