από metereologos.gr
Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
 
 

Λαζάνια αλα παστίτσιο

Με περισσότερες στρώσεις κιμά-ζυμαρικού για μεγαλύτερη απόλαυση
Λαζάνια αλα παστίτσιο
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Υλικά για 1 ταψί 20x30 εκ.

1 πακέτο λαζάνια

1 φλ. πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο

½  λίτρο γάλα, 2% λιπαρά

 

Για την μπεσαμέλ

2 φακελάκια έτοιμη μπεσαμέλ

1 λίτρο γάλα

1 φλ. πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο

 

Για τον κιμά

750 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

4 ντομάτες, περασμένες από τον τρίφτη

½ ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 ξυλαράκι κανέλας

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 πρέζα πάπρικα, γλυκιά

λίγο τριμμένο μπαχάρι

 

Εκτέλεση

Κιμάς: Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα κομματιάζοντάς τον με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να αλλάξει χρώμα. Τον σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί και να σωθούν τα υγρά για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

 

Μπεσαμέλ: Σε ένα μπολ αδειάζουμε το γάλα και ρίχνοντας σιγά σιγά τη σκόνη μπεσαμέλ ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε το μισό τυρί και το ενσωματώνουμε στην μπεσαμέλ.

 

Σύνθεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Απλώνουμε μια κουταλιά μπεσαμέλ στον πάτο του ταψιού και στρώνουμε μια στρώση λαζάνια. Απλώνουμε ομοιόμορφα το 1/3 του κιμά, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και σκεπάζουμε με λαζάνια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές τελειώνοντας με λαζάνια. Ρίχνουμε προσεκτικά στις άκρες του σκεύους το γάλα έως ότου φτάσει μέχρι την επιφάνεια του φαγητού. Περιχύνουμε από πάνω την μπεσαμέλ, την στρώνουμε με μία σπάτουλα, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς για να το σερβίρουμε ώστε να μην διαλυθεί.

 



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το αυθεντικό παστίτσιο 
Παστίτσιο με κοκκινιστό μοσχαράκι που έχει περισσέψει 
Λαζάνια µε µελιτζάνες, πιπεριές και ξινοµυζήθρα  
Λαζάνια του Γκάρφιλντ  
Λαζάνια του Γκάρφιλντ  
 
 
σχόλια (3)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
     
    !!! | 05/09/2013 15:18
    είναι δυνατόν gourmet site να προτείνει έτοιμη μπεσαμέλ από φακελάκι? οταν είναι πανεύκολο να την φτιάξεις με λίγο λάδι-γάλα-αλεύρι? Και μόνο που το βλέπω, κλείνω και πάω αλλού...κρίμα...
    Working mum
    απάντηση71
     
     
    Καλά, παστίτσιο | 04/09/2013 21:16
    χωρίς μοσχοκάρυδο, πού ακούστηκε; Και γιατί "φακελάκια έτοιμη μπεσαμέλ" και όχι τσιγαρισμένο αλευράκι του θεού με γάλα, φθηνότερο και χωρίς χημεία;
    Ο γιος του μάγειρα
    απάντηση81
     
     
    Μπόμπα! | 04/09/2013 17:21
    βόμβα από θερμίδες!
    γιωργος σ.
    απάντηση60