Υλικά για 2-3 άτομα

1½ φλ. κουσκούς

1-2 ντομάτες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε καρεδάκια

½ φλ. ελιές, ξαλμυρισμένες και κομμένες σε ροδέλες

½ αγγούρι, κομμένο σε καρεδάκια

½ φλ. φέτα σκληρή, κομμένη σε καρεδάκια

λίγα φυλλαράκια δυόσμου ή μαϊντανού, φιλοκομμένα

Για την βινεγκρέτ

3 κ.σ έ.π. ελαιόλαδο

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.γ. μουστάρδα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα σκεύος το κουσκούς, το καλύπτουμε με νερό (ίσα να φτάνει λίγο πιο πάνω από την επιφάνειά του), το σκεπάζουμε με ένα πιάτο και το αφήνουμε για περίπου 15-20 να πιει το νερό. Στο μεταξύ, χτυπάμε στο multi ή στο σέικερ τα υλικά για την βινεγκρέτ.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της σαλάτας, περιχύνουμε με την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε απαλά. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε τη σαλάτα για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο προτού τη σερβίρουμε ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.