Υλικά για 1 ταρτιέρα διαμέτρου 26-28 εκ.

500 γρ. μυζήθρα μαλακή, ανάλατη, τριμμένη με το χέρι

2-3 κ.σ. ξινομυζήθρα

3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα

2 κ.σ. γιαούρτι, στραγγιστό 2%

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Λαδώνουμε ελαφρώς την ταρτιέρα και στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Tip

Η συγκεκριμένη συνταγή χωρά πολλές παραλλαγές: Μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας σας, μυρωδικό (πχ. βασιλικό, δυόσμο, ρίγανη), πολύχρωμες πιπεριές ή ακόμα και κάποιο αλλαντικό.

Ιδιαίτερο τόνο στη γεύση αλλά και στην όψη θα δώσουν μερικά ντοματίνια που θα μοιράσετε στην επιφάνεια της πίτας αφού στρώσετε ομοιόμορφα το μείγμα.