από metereologos.gr
Τετάρτη 23 Μαΐου 2018
 
 

Μυζηθρόπιτα χωρίς φύλλο

Εύκολη, γρήγορη και κυρίως νόστιμη, ό,τι πρέπει για μπιρο-παρέα που έρχεται ξαφνικά στο σπίτι
Μυζηθρόπιτα χωρίς φύλλο
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Υλικά για 1 ταρτιέρα διαμέτρου 26-28 εκ.

500 γρ. μυζήθρα μαλακή, ανάλατη, τριμμένη με το χέρι

2-3 κ.σ. ξινομυζήθρα

3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα

2 κ.σ. γιαούρτι, στραγγιστό 2%

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Λαδώνουμε ελαφρώς την ταρτιέρα και στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Tip

Η συγκεκριμένη συνταγή χωρά πολλές παραλλαγές: Μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας σας, μυρωδικό (πχ. βασιλικό, δυόσμο, ρίγανη), πολύχρωμες πιπεριές ή ακόμα και κάποιο αλλαντικό.

Ιδιαίτερο τόνο στη γεύση αλλά και στην όψη θα δώσουν μερικά ντοματίνια που θα μοιράσετε στην επιφάνεια της πίτας αφού στρώσετε ομοιόμορφα το μείγμα.

 



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πίτα με κιμά και χορταρικά 
Πίτα με πλιγούρι και κιμά 
Πίτα με κίτρινη κολοκύθα 
Πίτα με αγκινάρες 
Μυζηθρόπιτα  
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.