από metereologos.gr
Κυριακή 27 Μαΐου 2018
 
 

Φιλέτο ψαριού πανέ στον φούρνο

Για να αποφύγουμε το λάδι και τις θερμίδες του τηγανίσματος όχι όμως και τη νοστιμιά
Φιλέτο ψαριού πανέ στον φούρνο
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Υλικά για 4 άτομα

4 μεγάλα φιλέτα γλώσσας ή 8 μικρά

1 φλ. τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)

Για την μαρινάδα

ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι ή 1 μοσχολέμονο, κατά προτίμηση βιολογικά

2 κ.σ. μουστάρδα

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 πρέζα τσάιβ (σχοινόπρασο) ή λίγο ψιλοκομμένο λεμονοθύμαρο

λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Μαρινάδα: Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να ενωθούν. Στη συνέχεια βάζουμε τα φιλέτα ψαριού και τα φέρνουμε δυο βόλτες ώστε να καλυφθούν με την μαρινάδα. Τα σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο.

Ψήσιμο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ. Παίρνουμε ένα-ένα τα μαριναρισμένα φιλέτα, τα περνάμε από την γαλέτα και τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε για 15 λεπτά, γυρίζοντάς τα από την άλλη πλευρά περίπου στα μισά του ψησίματος.

 



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φιλέτο παλαµίδας µε πουρέ σελινόριζας 
Φιλέτο τσιπούρας µε κρούστα από λιαστές ντοµάτες, αµύγδαλο και µυρωδικά 
Φιλέτο ψαριού με αλάτι και χυμό νεραντζιού 
 
 
σχόλια (1)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
     
    γιατι? | 30/08/2014 16:54
    Εχουν γινει πολυ μαλακα με αποτελεσμα να διαλύονται.
    roula
    απάντηση10