Υλικά για 3 καρβελάκια


1 κιλό αλεύρι ολικής άλεσης

500 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα ζάχαρη {{{ moto }}}

3 φακελάκια ξερή μαγιά

1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη

3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

νερό χλιαρό όσο πάρει (περίπου 4 φλιτζάνια)

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα δύο είδη αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το λάδι και ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό, ζυμώνοντας παράλληλα με τα χέρια ώστε να ελέγχουμε πιο σωστά την ποσότητα του νερού που χρειάζεται. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε το ζυμάρι με τα χέρια μέχρι αυτό να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μπολ.

Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια, μεταφέρουμε το ζυμάρι εκεί και ζυμώνουμε για ακόμα 5-10 λεπτά. Βάζουμε ξανά το ζυμάρι στο μπολ, το καλύπτουμε με μία καθαρή, βαμβακερή πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 40-45 λεπτά.

Κατόπιν, χωρίζουμε το ζυμάρι σε τρία ίσα μέρη, τα ζυμώνουμε ξεχωριστά, τα πλάθουμε σε ισάριθμα καρβελάκια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Τα σκεπάζουμε ξανά με βαμβακερή πετσέτα και τα αφήνουμε για ακόμα 30 λεπτά να φουσκώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Πασπαλίζουμε τα ψωμάκια με αλεύρι, τα βάζουμε στον φούρνο και τα ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.