από metereologos.gr
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
 
 

Αρακάς με ζυμαρικά

Ενα ασυνήθιστο αλλά ταιριαστό ζευγάρι
Αρακάς με ζυμαρικά
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. αρακάς, κατεψυγμένος

4-5 ντομάτες, ψιλοκομμένες ή 1 κονσέρβα ντομάτακι

1 χούφτα άνηθος, ψιλοκομμένος                                                   

Tip: Η συνταγή γίνεται ακόμα πιο νοστιμότερη αν αντί για τα παραπάνω ζυμαρικά διαλέξετε ένα ωραίο χωριάτικο χυλοπιτάκι. Μάλιστα μπορείτε να το ρίξετε στον αρακά 10 λεπτά προτού τον αποσύρετε από τη φωτιά και να μαγειρευτεί με το ζουμάκι της σάλτσας.

2-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο ή 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 σφηνάκι κόκκινο ξηρό κρασί

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

500 γρ. κοντό ζυμαρικό (πένες, βίδες)

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ή τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τον αρακά και τον φέρνουμε 2-3 βόλτες να πάρει το λάδι και να αρχίσει να ζεσταίνεται. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπίπερο και λίγο χλιαρό νερό, ίσα να καλυφθεί ο αρακάς.

Μόλις το φαγητό αρχίζει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 30-40 λεπτά. Προσέχουμε αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος χρειαστεί να συμπληρώσουμε νερό.

Στο μεταξύ, σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε, ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου και ανακατεύουμε ώστε να μην κολλήσουν και τα σερβίρουμε μαζί με τον αρακά.

Ή μπορούμε να μεταφέρουμε τα ζυμαρικά με μια τρυπητή κουτάλα μέσα στο σκεύος του αρακά και να τα ανακατέψουμε ώστε να τα καλύψει η σάλτσα. Συνοδεύεται από τριμμένη φέτα ή κρητική ξινομυζήθρα.



 



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρακάς µε πορτοµπέλο και φρέσκο θυµάρι 
Ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας με ελιές και κάππαρη 
Πένες με κολοκυθάκια και βασιλικό 
Aρακάς με αγκινάρες και πατάτες  
Αρακάς με κιμά  
Αρακάς με κιμά  
 
 
σχόλια (1)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
     
    πολυ ωραίο ! | 19/07/2017 17:00
    πρόσθεσα μαζι με τον αρακα και καρότο κ λίγο μαϊντανό, μια κουταλια ντοματοπελτε λίγα κομματάκια πράσινη πιπεριά και τσιλι . ΄Εβαλα τα μακαρόνια μόνα τους στο πιάτο με κεφαλοτύρι τριμένο και αφου τα ανακάτεψα εβαλα απο πάνω τον αρακά με την σάλτσα κ τα ξαναανακάτεψα και έγινε ένα φαγητό να τρώει το παιδί και να μη δίνει της μάνας ! Βέβαια πανω στη δική σας συνταγη ως βάση. Να είστε καλά πολύ ωραίο !!!
    silvia mel
    απάντηση00