από metereologos.gr
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
 
 

Ντοματόρυζο με τόνο και ξύσμα λεμονιού

Ένα εύκολο, γρήγορο και ελαφρύ γεύμα
Ντοματόρυζο με τόνο και ξύσμα λεμονιού
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Υλικά για 4 άτομα

1 φλ. ρύζι για πιλάφι

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο όπως στη χωριάτικη

3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 σφηνάκι κόκκινο ξηρό κρασί

3-4 ντομάτες, ψιλοκομμένες, ή 1 συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη

½ λίτρο ζωμός (από κύβο ή ψυγείου), ζεστός

1 πρέζα πάπρικα

1 πρέζα καγιέν

½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κονσέρβα τόνου, σε νερό, ψιλοκομμένο

ξύσμα από 1 λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό

Εκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι έως ότου μαλακώσει. Ρίχνουμε το ρύζι και το φέρνουμε 1-2 βόλτες μέχρι να πάρει λίγο λάδι και να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο από τον ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς, όπως και στο ριζότο. Μόλις το πιει προσθέτουμε λίγο ακόμα και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να βράσει το ρύζι.

Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτουμε τον τόνο, τον μαϊντανό, το ξύσμα, τα ανακατεύουμε ελαφρώς, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε το φαγητό για τουλάχιστον 10 λεπτά ώστε να ενωθούν τα αρώματα. Τρώγεται χλιαρό.   

 



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γαρίδες µε αρακά, ρύζι και κάππαρη 
Σπανακόρυζο τηγανιού με πελτέ και λεμόνι 
Ρύζι με πεταλίδες, ούζο και μυρωδικά 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.