ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτοµα)


Για τη ζύµη

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. βούτυρο + 1 κ.γ. επιπλέον (για την επάλειψη της ταρτιέρας)

1 πρέζα αλάτι

1 κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο, τα φυλλαράκια

Για τη γέµιση

1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο

2 κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες

3 ώριµες ντοµάτες, τριµµένες

1 κ.σ. πάστα ντοµάτας

2-3 κλωνάρια φρέσκου θυµαριού, ψιλοκοµµένα

αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι

2 κ.σ. µασκαρπόνε

50 γρ. παρµεζάνα, τριµµένη

2 µεγάλες µελιτζάνες, σε ροδέλες πάχους 0,5 εκ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µια µπασίνα ανακατεύουµε µε τα χέρια τα υλικά της ζύµης, ώστε να σχηµατιστεί µια εύπλαστη µπάλα. Βουτυρώνουµε µια ταρτιέρα.Στρώνουµε τη ζύµη οµοιόµορφα στο σκεύος ώστε να καλυφθούν και τα τοιχώµατα. Την τρυπάµε παντού µε ένα πιρούνι. Καλύπτουµε µε αντικολλητικό χαρτί και σκορπίζουµε όσπρια ή ρύζι. Ψήνουµε
για 15 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι, σε µέτρια φωτιά, σοτάρουµε στο ελαιόλαδο το κρεµµύδι και το σκόρδο, µέχρι να πάρουν χρώµα. Προσθέτουµε τις ντοµάτες, την πάστα ντοµάτας και το θυµάρι και αλατίζουµε. Ανακατεύουµε και µαγειρεύουµε για 5 λεπτά. Αποσύρουµε από τη φωτιά και προσθέτουµε το µασκαρπόνε και την παρµεζάνα, ανακατεύοντας καλά.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουµε στη ζύµη τη γέµιση, πασπαλίζουµε µε φρεσκοτριµµένο πιπέρι και τοποθετούµε τις µελιτζάνες οµοιόµορφα ώστε να καλύψουν την επιφάνεια της τάρτας. Ψήνουµε για περίπου 35-40 λεπτά.