από metereologos.gr
Τρίτη 17 Ιουλίου 2018
 
 
Αποστολάκης Γιάννης Σεφ, συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Fatto, Θουκυδίδου 76, Αλιμος, τηλ.: 6987497497 

Σαλάτα µε ρεβίθια, φασολάκια και ψητό χαλούµι

Τα αμπελοφάσουλα, όταν είναι στην εποχή τους, μπορούν να αντικαταστήσουν τα φρέσκα φασολάκια
Σαλάτα µε ρεβίθια, φασολάκια και ψητό χαλούµι
Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

500 γρ. ρεβίθια (µουλιασµένα από το προηγούµενο βράδυ)

100 γρ. φρέσκα φασολάκια

250 γρ. χαλούµι

ξύσµα και χυµός από 1 λεµόνι, ακέρωτο

5 ντοµατίνια, κοµµένα στα 2

2 κ.σ. φύλλα βασιλικού

10 ελιές Καλαµών

30 ml έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µια κατσαρόλα µε µπόλικο νερό βράζουµε τα ρεβίθια για 20-30 λεπτά, ώστε να µαλακώσουν, αλλά να παραµείνουν τραγανά. Τα κρυώνουµε µε νερό, τα σουρώνουµε και τα κρατάµε στην άκρη.

Κόβουµε τις άκρες από τα φασολάκια, αποµακρύνουµε µε το µαχαίρι περιµετρικά τις ίνες και τα βράζουµε για 5 λεπτά. Τα µεταφέρουµε σε νερό µε πάγο, ώστε να διατηρηθεί το χρώµα τους, τα στραγγίζουµε και τα κόβουµε στη µέση.

Κόβουµε το χαλούµι σε φέτες πάχους 1 εκ. Με τη βοήθεια ενός πινέλου, τις λαδώνουµε και τις ψήνουµε στην ψησταριά, γυρίζοντας πλευρά, τόσο ώστε να µαλακώσουν ελαφρώς.

Σε ένα µπολ βάζουµε τα ρεβίθια, τα φασολάκια, το ξύσµα και τον χυµό του λεµονιού, τα ντοµατίνια, τα φύλλα του βασιλικού και τις ελιές. Περιχύνουµε µε ελαιόλαδο και αλατίζουµε. Ανακατεύουµε απαλά και σερβίρουµε µε µία φέτα χαλούµι σε κάθε πιάτο.



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεβιθοκεφτέδες γεµιστοί µε φέτα 
Τραγανά φασολάκια με ντιπ γιαουρτιού 
Πολύχρωμη μεξικάνικη σαλάτα 
Σαλάτα µε ψητά ροδάκινα, τυρί και λιαστή ντοµάτα 
Σαλάτα πιάζ µε ταχίνι 
Σαλάτα µε ντοµατίνια, ρόκα και κατίκι 
Σαλάτα νισουάζ µε γαρίδες σοτέ 
Σαλάτα µε πεπόνι, βαλεριάνα και προσούτο 
Ρεβίθια στη γάστρα 
Ρεβιθοκεφτέδες γεµιστοί µε φέτα 
Ρεβίθια στη γάστρα με πιπεριές Φλωρίνης  
Σαλάτα µε προσούτο, παρµεζάνα και σάλτσα µπίρας 
Σαλάτα µε πεπόνι, βαλεριάνα και προσούτο 
Σαλάτα νισουάζ µε γαρίδες σοτέ 
Ρεβιθοκεφτέδες γεµιστοί µε φέτα 
Σαλάτα πιάζ µε ταχίνι 
Ρεβίθια με γεμιστή πανσέτα  
Ρεβίθια στη γάστρα με πιπεριές Φλωρίνης  
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.