ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

500 γρ. ρεβίθια (µουλιασµένα από το προηγούµενο βράδυ)

100 γρ. φρέσκα φασολάκια

250 γρ. χαλούµι

ξύσµα και χυµός από 1 λεµόνι, ακέρωτο

5 ντοµατίνια, κοµµένα στα 2

2 κ.σ. φύλλα βασιλικού

10 ελιές Καλαµών

30 ml έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µια κατσαρόλα µε µπόλικο νερό βράζουµε τα ρεβίθια για 20-30 λεπτά, ώστε να µαλακώσουν, αλλά να παραµείνουν τραγανά. Τα κρυώνουµε µε νερό, τα σουρώνουµε και τα κρατάµε στην άκρη.

Κόβουµε τις άκρες από τα φασολάκια, αποµακρύνουµε µε το µαχαίρι περιµετρικά τις ίνες και τα βράζουµε για 5 λεπτά. Τα µεταφέρουµε σε νερό µε πάγο, ώστε να διατηρηθεί το χρώµα τους, τα στραγγίζουµε και τα κόβουµε στη µέση.

Κόβουµε το χαλούµι σε φέτες πάχους 1 εκ. Με τη βοήθεια ενός πινέλου, τις λαδώνουµε και τις ψήνουµε στην ψησταριά, γυρίζοντας πλευρά, τόσο ώστε να µαλακώσουν ελαφρώς.

Σε ένα µπολ βάζουµε τα ρεβίθια, τα φασολάκια, το ξύσµα και τον χυµό του λεµονιού, τα ντοµατίνια, τα φύλλα του βασιλικού και τις ελιές. Περιχύνουµε µε ελαιόλαδο και αλατίζουµε. Ανακατεύουµε απαλά και σερβίρουµε µε µία φέτα χαλούµι σε κάθε πιάτο.