ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

4 ροδάκινα, µε τη φλούδα τους, πλυµένα και κοµµένα στη µέση

800 ml νερό

500 γρ. ζάχαρη

1 λουβί βανίλια Μαδαγασκάρης, τους σπόρους

5 αποξηραµένα άνθη αστεροειδούς γλυκάνισου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουµε ένα σιρόπι βράζοντας σε µέτρια φωτιά όλα τα υλικά µαζί, εκτός από τα ροδάκινα. Μόλις το σιρόπι βράσει, προσθέτουµε τα φρούτα και συνεχίζουµε το βράσιµο, µέχρι να µαλακώσουν. Αποσύρουµε τα ροδάκινα από το σιρόπι, τα στραγγίζουµε και τα αφήνουµε να κρυώσουν για λίγο σε θερµοκρασία δωµατίου. Ζεσταίνουµε ένα τηγάνι-γκριλιέρα και ψήνουµε τα ροδάκινα, ώσπου να σχηµατιστούν οι χαρακτηριστικές γραµµές. Τα αφήνουµε στο ψυγείο να κρυώσουν και τα σερβίρουµε µε παγωτό βανίλια.

TIP

Μπορείτε να ψήσετε τα ροδάκινα και στο γκρίλ του φούρνου σας.