ΥΛΙΚΑ (για 10-12 άτοµα)

500 γρ. τυρί κρέµα

500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

ξύσµα από 2 λεµόνια, ακέρωτα

χυµός από 1 λεµόνι

5 γρ. σταθεροποιητής παγωτού

150 ml µέλι

200 γρ. καρύδια, χονδροσπασµένα

Για το σιρόπι

200 ml νερό

200 γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα µπολ ανακατεύουµε το τυρί, το γιαούρτι, το ξύσµα και τον χυµό λεµονιού, ώστε να σχηµατιστεί ένα οµοιογενές µείγµα. Το κρατάµε στην άκρη.

Ετοιµάζουµε το σιρόπι, βράζοντας σε µια κατσαρόλα το νερό µε τη ζάχαρη. Από το σιρόπι αυτό παίρνουµε τα 250 ml και τα ξαναβράζουµε, µαζί µε τον σταθεροποιητή αυτή τη φορά. Ενώνουµε το σιρόπι µε το µείγµα τυριού-γιαουρτιού, ανακατεύοντας καλά.

Αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει. Βυθίζουµε το ειδικό θερµόµετρο και µόλις η θερµοκρασία του πέσει στους 4°C, το περνάµε από την παγωτοµηχανή. Την ώρα που βγαίνει από το στόµιό της προσθέτουµε σταδιακά το µέλι και τα καρύδια. Βάζουµε το παγωτό σε ειδικά µεταλλικά δοχεία και το διατηρούµε στην κατάψυξη, στους -18°C.