ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

2 µεγάλα καρότα, σε µπαστουνάκια

3 κλωνάρια σέλερι, σε µπαστουνάκια

1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

½ κ.γ. ζάχαρη

6 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί

4 φιλέτα πέστροφας (περίπου 200 γρ. το ένα)

12-15 φύλλα βασιλικού

χυµός από 1 λεµόνι

αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 190°C, στον αέρα. Σε τηγάνι µε βαρύ πάτο και καπάκι, σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε τα καρότα, το σέλερι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το κρασί και αλατοπιπερώνουµε. Ανακατεύουµε, κλείνουµε µε το καπάκι και µαγειρεύουµε για 10 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν τα λαχανικά. Αποσύρουµε από
τη φωτιά και αφήνουµε τα λαχανικά να κρυώσουν.

Κόβουµε 4 τετράγωνα κοµµάτια από χαρτί ψησίµατος διαστάσεων 35 εκ. Μοιράζουµε τα λαχανικά στα 4 κοµµάτια του χαρτιού και βάζουµε στο καθένα από ένα φιλέτο πέστροφας. Προσθέτουµε µερικά φυλλαράκια βασιλικού και λίγο χυµό λεµονιού σε κάθε φιλέτο και αλατοπιπερώνουµε. Διπλώνουµε το χαρτί ψησίµατος σε δεµατάκι, φροντίζοντας να το κλείσουµε καλά.

Βάζουµε τα δεµατάκια σε ταψί και ψήνουµε για 15-20 λεπτά (ανάλογα µε το πόσο παχύ είναι το φιλέτο). Σερβίρουµε µαζί µε το χαρτί ψησίµατος και συνοδεύουµε µε πατάτες νέας εσοδείας, µαγειρεµένες στον ατµό.

Ανά µερίδα

260 θερµίδες, 35 γρ. πρωτεΐνη, 8 γρ. υδατάνθρακες, 10 γρ. λίπος, 2 γρ. κορεσµένα λιπαρά, 2 γρ. φυτικές ίνες, 7 γρ. ζάχαρη.

Σχολιασμός του διαιτολόγου Χάρη Γεωργακάκη

Ένας εξαιρετικός τρόπος να εντάξουµε το ψάρι στη διατροφή µας, χωρίς πολλά λιπαρά και θερµίδες. Το πιάτο αυτό µάς τροφοδοτεί µε καλής ποιότητας µονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά και πολλά αντιοξειδωτικά, χάρη στο ελαιόλαδο και στα λαχανικά. Παράλληλα, το κρασί είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να δώσουµε γεύση χωρίς πολλές θερµίδες (αφού το αλκοόλ του, που θα έδινε θερµίδες, εξατµίζεται κατά το µαγείρεµα).