ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

Για τη βινεγκρέτ

200 ml χυµός πορτοκαλιού

5 ml µουστάρδα Dijon

170 ml έ.π. ελαιόλαδο

170 ml ηλιέλαιο

5 γρ. ξύσµα πορτοκαλιού, ακέρωτου

αλάτι

Για τη σαλάτα

360 γρ. ρόκα, καθαρισµένη

150 γρ. παντζάρια, κοµµένα σε ροδέλες

100 γρ. φινόκιο, κοµµένο σε λεπτές φέτες

60 γρ. ραπανάκι, κοµµένο σε φέτες

80 γρ. πορτοκάλι, σε φιλέτα

1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκοµµένο

αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µια κατσαρόλα σιγοβράζουµε τον χυµό του πορτοκαλιού, ούτως ώστε να συµπυκνωθεί και να µείνει το 1/4 της αρχικής ποσότητας. Περνάµε τον συµπυκνωµένο χυµό από σήτα και τον αφήνουµε να κρυώσει.

Χτυπάµε στο µίξερ τη µουστάρδα και τον συµπυκνωµένο χυµό πορτοκαλιού και ρίχνουµε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Προσθέτουµε το ξύσµα, αλατίζουµε και δοκιµάζουµε.

Βάζουµε σε µια σαλατιέρα όλα τα υλικά της σαλάτας και ανακατεύουµε απαλά. Περιχύνουµε µε τη βινεγκρέτ.