ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

Για τη σος µπάρµπεκιου

330 ml µέλι

250 ml σος Worcestershire

500 ml κέτσαπ

1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή

1 κ.σ. σκόρδο, σε σκόνη

100 ml λευκό ξίδι

Για τα κρεµµύδια

5 µεγάλα κρεµµύδια, σε ροδέλες πάχους 0,5 εκ.

300 γρ. αλεύρι

200 γρ. κορν φλάουρ

1 λίτρο ηλιέλαιο

1 λίτρο έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιµάζουµε από την προηγουµένη ηµέρα τη σος µπάρµπεκιου, αναµειγνύοντας σε ένα µπολ, µε σύρµα χειρός, όλα τα υλικά. Τη διατηρούµε στο ψυγείο. Η γεύση της θα γίνει αισθητή µια µέρα µετά.

Σε ένα µεγάλο µπολ αναµειγνύουµε το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Τρίβουµε απαλά τα κρεµµύδια µε τα χέρια, για να ξεκολλήσουν και τα ρίχνουµε λίγα λίγα µέσα στο αλεύρι. Τα ανακατεύουµε και τα πιέζουµε ανάµεσα στις παλάµες µας, ώστε να αποµακρυνθεί η υγρασία. Ανακατεύουµε ξανά και κοσκινίζουµε για να φύγει το περιττό αλεύρι.

Σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο. Τηγανίζουµε λίγα λίγα τα κρεµµύδια, για να µην πέσει η θερµοκρασία στο λάδι. Οταν αποκτήσουν χρυσαφί χρώµα, αποσύρουµε µε µια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουµε σε µια πιατέλα, επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αλατίζουµε και σερβίρουµε τις ροδέλες κρεµµυδιού, τοποθετώντας δίπλα τους µικρά µπολ µε το ντιπ.

TIP

Για να γίνουν πιο τραγανά τα onion rings, πρέπει να κολλήσει μπόλικο αλεύρι επάνω τους.