ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

Για τη γέµιση

2 κ.σ. µαϊντανό, ψιλοκοµµένο

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκοµµένη

1 κ.γ. ξύσµα λεµονιού, ακέρωτου

1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

Για τα ψάρια

2 λαβράκια (περίπου 700 γρ. το καθένα), καθαρισµένα

1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο (για την επάλειψη)

40 ml ούζο

Για τα χόρτα

1 µεγάλο κρεµµύδι, κοµµένο σε λεπτές φέτες

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 κιλό αλµύρα

½ ποτήρι του κρασιού νερό

Για τη βινεγκρέτ

2 κ.σ. χυµό λεµονιού

6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

½ κ.σ. φρέσκο θυµάρι, τα φυλλαράκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα µπολ ρίχνουµε τα υλικά της γέµισης και ανακατεύουµε µέχρι να ενωθούν. Γεµίζουµε τις κοιλιές των ψαριών µε το µείγµα. Τα αλείφουµε µε ελαιόλαδο και ψήνουµε στο γκριλ και από τις δύο πλευρές για περίπου 15 λεπτά.

Ζεσταίνουµε µια άδεια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουµε τα κρεµµύδια, το ελαιόλαδο, τα χόρτα και σβήνουµε µε το νερό. Σκεπάζουµε µε το καπάκι και χαµηλώνουµε στο ελάχιστο τη φωτιά. Αφήνουµε στην εστία για 5 λεπτά. Τα χόρτα θα µαγειρευτούν µε τον ατµό που θα δηµιουργηθεί.

Ετοιµάζουµε τη βινεγκρέτ, χτυπώντας σε ένα µπολ όλα τα υλικά της. Σερβίρουµε τα χόρτα και τα ψάρια σε πιατέλα και τα περιχύνουµε µε τη βινεγκρέτ.

Ζεσταίνουµε σε ανοξείδωτο µπρίκι το ούζο, µέχρι να έρθει σε βρασµό. Το ρίχνουµε σε ανοξείδωτη κουτάλα σερβιρίσµατος της σούπας, το ανάβουµε µε αναπτήρα και περιχύνουµε τα ψάρια.