ΥΛΙΚΑ (για 6 άτοµα)

1,5 κιλό πατάτες, µε τη φλούδα

500 γρ. χωριάτικο λουκάνικο

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 κ.γ. πάπρικα

1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκοµµένη

10 φύλλα φρέσκου βασιλικού, χονδροκοµµένα

2 φρέσκα κρεµµυδάκια, σε διαγώνιες ροδέλες

αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Πλένουµε καλά τις πατάτες, τρίβοντάς τες µε ένα σύρµα, για να αποµακρυνθούν τα χώµατα. Τις τυλίγουµε µε αλουµινόχαρτο και τις ψήνουµε µέχρι να µαλακώσουν. Βγάζουµε το αλουµινόχαρτο και τις αφήνουµε στην άκρη να κρυώσουν.

Δυναµώνουµε τον φούρνο στους 220°C και βάζουµε απευθείας επάνω στη σχάρα τα λουκάνικα, χωρίς να τα κόψουµε ούτε να τα χαράξουµε. Τοποθετούµε, όµως, από κάτω ένα ταψί µε αρκετό νερό, για τα υγρά που θα στάξουν από το ψήσιµο. Ψήνουµε για 15 λεπτά.

Κόβουµε τις πατάτες στα 8, τα λουκάνικα σε µικρά κυβάκια και τα βάζουµε σε ένα µεγάλο µπολ. Σε ένα σέικερ αναµειγνύουµε το ελαιόλαδο, την πάπρικα και την πιπερίτσα και περιχύνουµε τις πατάτες µε τα λουκάνικα. Τέλος, προσθέτουµε τον βασιλικό και τα φρέσκα κρεµµυδάκια, αλατοπιπερώνουµε, ανακατεύουµε καλά και σερβίρουµε τη σαλάτα ζεστή.

TIP

Για να ψηθούν ταυτόχρονα οι πατάτες προτιμήστε να είναι ίδιου μεγέθους.