Υλικά για μια ταρτιέρα διαμέτρου 26 εκ.

1 κιλό πατάτες, μέτριες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές ροδέλες
500-600 γρ. αρνί ψητό,
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
150 γρ. βούτυρο+50 γρ. βούτυρο λιωμένο
10 κόκκοι μπαχάρι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος
200 γρ.φέτα μαλακή, τριμμένη με το χέρι

Εκτέλεση

Ξεψαχνίζουμε με το χέρι το αρνί κάνοντας το κρέας όσο πιο λεπτές ίνες μπορούμε. Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε το κρέας, το πιπέρι, τους κόκκους μπαχαριού, τον δυόσμο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη φέτα, φέρνουμε τα υλικά μια βόλτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βουτυρώνουμε μια ταριέρα και στρώνουμε στη βάση της τις ροδέλες πατάτας έτσι ώστε η μία να ακουμπάει στην άλλη σαν «κεραμιδάκια». Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση, καλύπτουμε με πατάτες και τις βουτυρώνουμε με την βοήθεια ενός πινέλου.

Αλατίζουμε, καλύπτουμε με μία λαδόκολα και από πάνω ρίχνουμε ρύζι ή φασόλια ώστε να μην «σηκωθούν» οι πατάτες κατά την διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά. Επειτα αφαιρούμε τη λαδόκολα και ψήνουμε για ακόμα λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.