ΥΛΙΚΑ (για 1 άτοµο)


1 ντοµάτα, πολύ ώριµη

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 κ.γ. λευκό ξίδι

5 φύλλα βασιλικού, χονδροκοµµένα

αλάτι

φρεσκοτριµµένο πιπέρι

1 στήθος κοτόπουλου

1 φλ. φουσίλι ολικής αλέσεως

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα µεγάλο και βαθύ µπολ, τρίβουµε στον τρίφτη την ντοµάτα και σουρώνουµε από τα υγρά της. Προσθέτουµε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουµε καλά και αφήνουµε στην άκρη.

Καθαρίζουµε το κοτόπουλο από τυχόν λίπη και το σοτάρουµε µε ελάχιστο ελαιόλαδο, σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ώσπου να πάρει χρώµα και από τις δύο πλευρές. Το βγάζουµε από το τηγάνι και το αφήνουµε στην άκρη για 5 λεπτά.

Βράζουµε τα ζυµαρικά 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα σουρώνουµε και τα κρυώνουµε κάτω από τρεχούµενο νερό βρύσης. Κόβουµε το κοτόπουλο σε µικρές φέτες και το ρίχνουµε µαζί µε τα ζυµαρικά στο µπολ µε τη φρέσκια ντοµάτα. Ανακατεύουµε και σερβίρουµε.