από metereologos.gr
Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
 
 
Αποστολάκης Γιάννης Σεφ, συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Fatto, Θουκυδίδου 76, Αλιμος, τηλ.: 6987497497 

Φουσίλι µε φρέσκια ντοµάτα και κοτόπουλο

Δεν χρειάζεται να µαγειρέψετε την ντοµάτα. Ετσι το πιάτο θα αποκτήσει φρεσκάδα κι εσείς περισσότερο χρόνο
Φουσίλι µε φρέσκια ντοµάτα και κοτόπουλο
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ  (για 1 άτοµο)

1 ντοµάτα, πολύ ώριµη

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 κ.γ. λευκό ξίδι

5 φύλλα βασιλικού, χονδροκοµµένα

αλάτι

φρεσκοτριµµένο πιπέρι

1 στήθος κοτόπουλου

1 φλ. φουσίλι ολικής αλέσεως

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα µεγάλο και βαθύ µπολ, τρίβουµε στον τρίφτη την ντοµάτα και σουρώνουµε από τα υγρά της. Προσθέτουµε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουµε καλά και αφήνουµε στην άκρη. 

Καθαρίζουµε το κοτόπουλο από τυχόν λίπη και το σοτάρουµε µε ελάχιστο ελαιόλαδο, σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ώσπου να πάρει χρώµα και από τις δύο πλευρές. Το βγάζουµε από το τηγάνι και το αφήνουµε στην άκρη για 5 λεπτά.

Βράζουµε τα ζυµαρικά 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα σουρώνουµε και τα κρυώνουµε κάτω από τρεχούµενο νερό βρύσης. Κόβουµε το κοτόπουλο σε µικρές φέτες και το ρίχνουµε µαζί µε τα ζυµαρικά στο µπολ µε τη φρέσκια ντοµάτα. Ανακατεύουµε και σερβίρουµε.

 



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τορτίγιες µε κοτόπουλο και πιπεριές 
Στικ κοτόπουλου µε σάλτσα πιπεριάς  
Φουσίλι µε ψητά λαχανικά και αντσούγιες  
Κοτόπουλο µαριναρισµένο µε κύµινο και λεµόνι 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.