από metereologos.gr
Κυριακή 27 Μαΐου 2018
 
 
Αποστολάκης Γιάννης Σεφ, συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Fatto, Θουκυδίδου 76, Αλιμος, τηλ.: 6987497497 

Φιλέτο σολοµού σε πατατοσαλάτα

Ενα ελαφρύ πιάτο για singles και όχι μόνο
Φιλέτο σολοµού σε πατατοσαλάτα
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ  (για 1 άτοµο)

2 πατάτες 

250 γρ. φιλέτο σολοµού

αλάτι

1 φρέσκο κρεµµυδάκι, σε λεπτές ροδέλες

5 ντοµατίνια, κοµµένα στα 2

χυµός και ξύσµα από 1 λεµόνι, ακέρωτο

5 φύλλα φρέσκου δυόσµου, ψιλοκοµµένα

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

φρεσκοτριµµένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουµε καλά τις πατάτες και τις βράζουµε µε τη φλούδα τους για περίπου µισή ώρα, ώστε να µαλακώσουν αρκετά. Μόλις αρχίσουν να κρυώνουν, τις ξεφλουδίζουµε και τις κόβουµε σε µικρούς κύβους.

Αφαιρούµε τα κόκαλα και την πέτσα από το ψάρι και αλατίζουµε ελαφρά. Βάζουµε ένα τηγάνι-γκριλιέρα να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά και µε ένα πινέλο το λαδώνουµε απαλά. Ψήνουµε, γυρίζοντας µία φορά το φιλέτο. Μόλις το χρώµα του σολοµού γίνει ροζ από κόκκινο, το αποµακρύνουµε από τη φωτιά και το αφήνουµε στην άκρη για 5 λεπτά.

Σε ένα µπολ ρίχνουµε τις πατάτες, το κρεµµύδι, τα ντοµατίνια, τον χυµό και το ξύσµα του λεµονιού, τον δυόσµο και το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουµε. Ανακατεύουµε καλά, σερβίρουµε την πατατοσαλάτα σε ένα πιάτο και τοποθετούµε από πάνω το ψάρι.

 



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πατατοσαλάτα με χταπόδι  
Πατατοσαλάτα με πράσινο ντρέσινγκ  
Γαλλική γαστρονομία  
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.