από metereologos.gr
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
 
 
Αποστολάκης Γιάννης Σεφ, συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Fatto, Θουκυδίδου 76, Αλιμος, τηλ.: 6987497497 

Φάβα με ρίγανη και καραμελωμένα κρεμμύδια

Κουζίνα μεν εργένικη αλλά φάβα παντρεμένη
Φάβα με ρίγανη και καραμελωμένα κρεμμύδια
Φωτογραφίες: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγών: Βίκυ Κουμάντου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Η κουζίνα είναι εργένικη, αλλά η φάβα «παντρεµένη» και µάλιστα µε καραµελωµένα κρεµµύδια. Η ήπια γλυκιά γεύση τους θα δέσει µε τον απαλό χαρακτήρα του οσπρίου.

Υλικά (για 4-6 άτοµα)

  •  500 γρ. φάβα
  • 1 ποτηράκι του κρασιού έ.π. ελαιόλαδο + 6 κ.σ. για το σοτάρισµα
  • 1 λίτρο χλιαρό νερό
  • 3 κρεµµύδια, κοµµένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ξίδι µπαλσάµικο
  • 1 µατσάκι φρέσκια ρίγανη (τα φύλλα της)
  • αλάτι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, σοτάρουµε τη φάβα σε 3 κ.σ. ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Προσθέτουµε το νερό, χαµηλώνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε µε καπάκι και αφήνουµε να σιγοβράσει για περίπου 30-45 λεπτά (ανάλογα µε τη φάβα), ανακατεύοντας ανά διαστήµατα. Αν χρειαστεί, προσθέτουµε λίγο χλιαρό νερό.

Σε άλλη κατσαρόλα, σε χαµηλή φωτιά, σοτάρουµε τα κρεµµύδια σε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουµε συνέχεια, ώστε να µην αρπάξουν. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν ένα µελί χρώµα, προσθέτουµε τη ζάχαρη και το ξίδι. Ανακατεύουµε για άλλα 5 λεπτά και αποσύρουµε από την εστία. 

Περνάµε τη φάβα από το multi, για να αποκτήσει κρεµώδη υφή. Προσθέτουµε τη ρίγανη, το 1 ποτηράκι ελαιόλαδο και όσο αλάτι χρειάζεται και ανακατεύουµε απαλά. Σερβίρουµε σε βαθύ πιάτο και γαρνίρουµε µε τα καραµελωµένα κρεµµύδια.



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φάβα µε κιµά κοτόπουλου, σταφίδες και κολοκύθα  
Φαβοκεφτέδες 
Φάβα με καραμελωμένα μανιτάρια  
Γάμος από έρωτα 
Μους φάβα με μελάνι σουπιάς και φαβοκροκέτες  
Κρέμα φάβας με κύμινο και πάπρικα  
Κρέμα φάβας με κύμινο και πάπρικα  
Κρέμα φάβας με κύμινο και πάπρικα  
 
 
σχόλια (1)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
     
    κριτική | 23/09/2013 12:01
    Πολύ στεγνή,κάτι πρέπει να δώθηκε λάθος.
    elena
    απάντηση80