από metereologos.gr
Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
 
 
Αποστολάκης Γιάννης Σεφ, συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Fatto, Θουκυδίδου 76, Αλιμος, τηλ.: 6987497497 

Γαρίδες σουβλάκι σε δενδρολίβανο

Πρώτοτυπος και νόστιμος τρόπος να γευθείτε το νηστίσιμο πιάτο
Γαρίδες σουβλάκι σε δενδρολίβανο
Φωτογραφίες: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγών: Βίκυ Κουμάντου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Οι γαρίδες παίρνουν άρωµα από τα κλωνάρια δενδρολίβανου ενώ ψήνονται.

Ετοιμες σε 60 λεπτά

Υλικά (για 2-4 άτοµα)

  •  6 κλωνάρια δενδρολίβανου, µήκους 15-20 εκ. το καθένα
  • 1 κιλό γαρίδες, Νο 1
  • 1 κ.γ. χονδρό αλάτι
  • 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • χυµός από 1 λάιµ (µοσχολέµονο)

Εκτελεση

Καθαρίζουµε τις γαρίδες, πετώντας το κεφάλι και το κέλυφος και κρατώντας µόνο την ουρά. Κάνουµε µια τοµή µε ένα µαχαίρι κατά µήκος της ράχης της γαρίδας και αφαιρούµε το εντεράκι τραβώντας το µε τη βοήθεια µιας οδοντογλυφίδας.

Με ένα µαχαίρι διαµορφώνουµε τα κλωνάρια δενδρολίβανου, ώστε το κάτω άκρο τους να γίνει µυτερό για να µπορέσουν να περάσουν οι γαρίδες. Τρυπάµε τις γαρίδες (περίπου 3 για κάθε σουβλάκι) σε 2 σηµεία µε το κλωνάρι, ούτως ώστε να είµαστε σίγουροι ότι δεν θα φύγουν.

Λαδώνουµε ελαφρά ένα τηγάνι-γκριλιέρα µε ένα πινέλο (ή µε λίγο χαρτί κουζίνας) και ρυθµίζουµε σε υψηλή ένταση τη φωτιά, ώσπου να ζεσταθεί. Ψήνουµε τα σουβλάκια µέχρι να αποκτήσουν οι γαρίδες σοµόν χρώµα. Αποσύρουµε από τη φωτιά.

Σε ένα µπολ ανακατεύουµε καλά το ελαιόλαδο, τον χυµό του µοσχολέµονου και το χονδρό αλάτι και περιχύνουµε µε αυτό το µείγµα τα σουβλάκια.

Tip

Μην τις παραψήσετε, διότι θα σκληρύνουν.



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σουβλάκι χοιρινό µε χαλούµι και σύκα  
Γαρίδες με σουσάμι  
Γαρίδες σαγανάκι  
Γαριδοσαλάτα με μαυρομάτικα 
Γλυκόξινες γαρίδες επάνω σε κανταΐφι και κουσκούς  
Σουβλάκι χοιρινό µε χαλούµι και σύκα  
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Γαρίδες σαγανάκι  
Γαρίδες σαγανάκι  
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.