Ιδανική για πρωινό ή brunch µε µεγάλη παρέα. Επειδή η γεύση – και τα υλικά της – είναι πλούσια, µπορείτε να την προσφέρετε και ως ορεκτικό.

Υλικά (για 1 τηγάνι διαµέτρου 22 εκ.)

  • 100 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. πατάτες, περασµένες στον τρίφτη
  • 150 γρ. κρεµµύδια, χονδροκοµµένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε χονδρές λωρίδες
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1/3από 1 µατσάκι µαϊντανό, ψιλοκοµµένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυµάρι
  • 6 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, σε λεπτές ροδέλες, χωρίς το περίβληµά του

Εκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι, που να µπαίνει στον φούρνο, σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε τα 2/3 της ποσότητας του ελαιόλαδου και τηγανίζουµε για 5 λεπτά τις πατάτες. Προσθέτουµε τα κρεµµύδια και την πιπεριά και συνεχίζουµε το τηγάνισµα για άλλα 10 λεπτά. Ρίχνουµε το σκόρδο, τον µαϊντανό και το θυµάρι και αφήνουµε για άλλα 2 λεπτά. Τα βγάζουµε σε πιατέλα και τα αφήνουµε να κρυώσουν ελαφρά.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180ο C. Σε µπολ χτυπάµε τα αβγά και τα αλατοπιπερώνουµε. Καθαρίζουµε το τηγάνι, προσθέτουµε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βάζουµε στη φωτιά. Ρίχνουµε το µείγµα µε τις πατάτες στο µπολ µε τα αβγά και τα ενσωµατώνουµε. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, βάζουµε τα λουκάνικα και τα γυρίζουµε λίγο, ώσπου να πάρουν χρώµα. Προσθέτουµε το µείγµα µε τα αβγά και ανακατεύουµε απαλά µε ένα πιρούνι.

Ανασηκώνουµε την οµελέτα για να διαπιστώσουµε αν έχει πάρει χρώµα από κάτω. Αν ναι, την τοποθετούµε µε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουµε έως ότου εξατµιστούν τα υγρά της και το κέντρο της επιφάνειάς της παραµένει µαλακό.