Υλικά (για 30 κοµµάτια)

  • 100 γρ.βούτυρο, σε θ.δ.
  • 340 γρ. γραβιέρα τριμμένη ή τσένταρ, ή άλλο κίτρινο αλμυρούτσικο τυρί της επιλογής σας
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
  • λίγο πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα µπολ ανακατεύουµε όλα µαζί τα υλικά, µε τα χέρια, ώσπου να δηµιουργηθεί µια οµοιογενής ζύµη. Θα είναι αρκετά τριφτή. Σε μια λαδόκολα ή φύλλο σιλικόνης απλώνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε με τον χοντρό πλάστη σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. Κόβουµε µε κουπ πατ τα µπισκότα µας στα σχήματα που θέλουμε. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C.

Στρώνουµε ένα ταψί µε λαδόκολα και αραδιάζουμε τα µπισκότα. Ψήνουµε για 8-10 λεπτά ή µέχρι να ροδίσουν.