Δροσερές και καυτερές µαζί, αυτές οι µικρές πατάτες θα δώσουν το στίγµα του καλέσµατός σας. Αν δεν είστε φίλοι του τσίλι, πάντως, µπορείτε και να το αποφύγετε.

Υλικά (για 10 άτοµα)

  • 500 γρ. µικρές στρογγυλές πατάτες, µε τη φλούδα
  • 200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 100 ml κρέµα γάλακτος, 35% λιπαρά, χτυπηµένη
  • 1 κ.γ. χυµό λεµονιού
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. λευκό πιπέρι
  • άνηθος, φρέσκο κρεµµυδάκι, κόκκινη καυτερή πιπεριά, ξύσµα λεµονιού (σε µικρές ποσότητες)

Εκτέλεση

Πλένουµε τις πατάτες και τις βράζουµε σε µια κατσαρόλα µε αλατισµένο νερό, σε δυνατή φωτιά. Τις µεταφέρουµε σε µπολ, αδειάζουµε το νερό από την κατσαρόλα και τις ξαναρίχνουµε µέσα για να φύγει η περισσή υγρασία και να παραµείνουν ζεστές. Προτού στήσουµε την πιατέλα, θα τις κόψουµε ελαφρά από τη µία πλευρά, ώστε να στέκονται, και λίγο περισσότερο από την άλλη, για να µπορέσουµε να προσθέσουµε την κρέµα.

Σε µπολ ανακατεύουµε το γιαούρτι, την κρέµα γάλακτος, τον χυµό λεµονιού, αλάτι και πιπέρι και όταν τα υλικά γίνουν ένα οµοιογενές µείγµα το µοιράζουµε επάνω στις πατάτες. Κόβουµε το κρεµµυδάκι και την πιπεριά σε λεπτές, λοξές φέτες και γαρνίρουµε την κρέµα. Προσθέτουµε ξύσµα λεµονιού και άνηθο και περιχύνουµε µε ελάχιστο ελαιόλαδο.