από metereologos.gr
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
 
 
Αποστολάκης Γιάννης Σεφ, συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Fatto, Θουκυδίδου 76, Αλιμος, τηλ.: 6987497497 

Σαλάτα με ρόκα, ανθότυρο και φουντούκια

Σαλάτα με ρόκα, ανθότυρο και φουντούκια
Φωτογραφία Σταύρος Κωστάκης, food styling Παναγιώτα Λιακοπούλου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Υλικά για 2 άτομα
200 γρ. baby ρόκα, πλυμένη και στραγγισμένη
100 γρ. ανθότυρο, χοντροτριμμένο
1 φλ. φουντούκια

Για τη βινεγκρέτ
3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1κ.σ. λευκό μπαλσάμικο
1κ.γ. μέλι
1κ.γ. μουστάρδα
αλάτι
Εκτέλεση

Βινεγκρέτ:
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να ενωθούν.

Σαλάτα:
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και καβουρντίζουμε για λίγα λεπτά τα φουντούκια, ίσα να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και να βγάλουν τα αρώματά τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε τη ρόκα σε ένα μπολ, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με το ανθότυρο και τα φουντούκια και σερβίρουμε.




Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.