Υλικά για 4-5 άτομα
500 γρ. φιλέτο ψαριού, φρέσκο ή κατεψυγμένο (τόνο, σολομό ή μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο), σε μικρούς κύβους
1 κρεμμύδι, ξερό, ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
20 φύλλα δυόσμου, χοντροκομμένα
1 κλαδάκι μαντζουράνας (τα φύλλα), ψιλοκομμένο
3 κλωναράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
20-25 ανθοί κάππαρης
4 φέτες ψωμί, μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε νερό
1 αβγό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τους κύβους ψαριού, τα κρεμμύδια, την ντομάτα, τα αρωματικά και τους ανθούς κάππαρης. Στύβουμε το ψωμί για να φύγει το πολύ νερό και το τρίβουμε μέσα στη λεκάνη. Συμπληρώνουμε με το αβγό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αφήνουμε 5 λεπτά ώστε η ντομάτα και το ψάρι να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και πάλι και πλάθουμε κεφτεδάκια σαν μπαλάκι του πινγκ πονγκ. Ζεσταίνουμε καλά σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι και τηγανίζουμε λίγους λίγους τους κεφτέδες για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και βράσουν.

Επειδή το ψάρι ψήνεται γρήγορα, τα κεφτεδάκια θα είναι έτοιμα μέσα σε 2 ή 3 λεπτά. Σερβίρουμε με μια δροσερή σαλάτα από τρυφερά φύλλα σπανακιού, λίγο λάδι και λεμόνι.