από metereologos.gr
Τετάρτη 23 Μαΐου 2018
 
 

Μωσαϊκό με σοκολάτα, μπισκότα και ξηρούς καρπούς

Μωσαϊκό με σοκολάτα, μπισκότα και ξηρούς καρπούς
Φωτογραφία Σταύρος Κωστάκης, food styling Παναγιώτα Λιακοπούλου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Υλικά

1 κιλό κουβερτούρα, καλής ποιότητας, ψιλοκομμένη
1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. μπισκότα, χοντροσπασμένα  
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης η όποιον άλλο ξηρό καρπό θέλουμε, χοντροσπασμένο
1 κ.γ. λικέρ ή μπράντι

Εκτέλεση
Σε σκεύος μπεν μαρί, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε τη σοκολάτα ανακατεύοντάς τη με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Μόλις λιώσει τελείως, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ομογενοποιούμε. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.

Μοιράζουμε το μείγμα σε μακρόστενες φόρμες του κέικ, καλυμμένες με μεμβράνη ή χαρτί ψησίματος, ή το πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τυλίγουμε με μεμβράνη.

Και στις δύο περιπτώσεις, πριν από το σερβίρισμα τα αφήνουμε για 20 λεπτά εκτός κατάψυξης.

Tip
Πασπαλίστε το μωσαϊκό με λίγη τριμμένη καρύδα ή κακάο. Και τα δύο του ταιριάζουν πολύ.




Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.