Υλικά για 4 άτομα
1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας,
2-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
4-5 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
1 πρέζα πάπρικα, γλυκιά
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλ. ελιές, σε ροδέλες
½ φλ.κάππαρη
1 χούφτα βασιλικό φρέσκο, χοντροκομμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε τις ελιές και την κάππαρη σε ένα μπολ με νερό για περίπου μισή ώρα ώστε να ξαλμυρίσουν. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Το σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες. Ρίχνουμε την πάπρικα, το πιπέρι, ελάχιστο αλάτι και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και να δέσει.

Στο μεταξύ, σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου ώστε να γίνουν al dente. Κρατάμε περίπου μισό φλ. από το νερό που έβρασαν, τα σουρώνουμε, τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και τα ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.

Πέντε λεπτά προτού αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά, ρίχνουμε τις ελιές και την κάππαρη και ανακατεύουμε.

Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας, πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα, μαζί με το νερό που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού.

Tips
Είμαστε προσεκτικοί στο αλάτι καθώς τόσο οι ελιές όσο και η κάππαρη θα δώσουν τον δικό τους τόνο στη σάλτσα.
Αν σας έχουν περισσέψει κομμάτια από βρασμένο φιλέτο κοτόπουλου, ρίξτε τα στη σάλτσα καθώς αυτή βράζει. Με λίγο ρύζι μπασμάτι έχετε ένα τελείως διαφορετικό πιάτο.