Υλικά
750 γρ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
110 γρ. ζάχαρη, άχνη
180 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
4 αβγά ολόφρεσκα, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
2 κ.σ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ (θα τα βρείτε στα σουπερμάρκετ)
6 δόσεις καφέ εσπρέσο, ζεστό

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ ή σε ένα μπολ με το σύρμα τα ασπράδια με 140 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο και τους δύο κρόκους έως ότου ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά.

Προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να μην χάσει τον αέρα της. Σε ένα μεγάλο ποτήρι διαλύουμε την υπόλοιπη κρυσταλλική ζάχαρη με τον καφέ και το αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο ώστε να πέσει η θερμοκρασία για να μη μουλιάσουν πολύ τα μπισκότα.

Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα στον καφέ για 2 δευτερόλεπτα το καθένα και τα στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού ή οποιασδήποτε φόρμας έχουμε στη διάθεσή μας. Με μια σπάτουλα απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα από πάνω και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

Tips
Εχει σημασία τα αβγά να είναι πραγματικά ολόφρεσκα, καθώς σε αυτή τη συνταγή δεν παστεριώνονται.
Λίγο πασπαλισμένο κακάο στην επιφάνεια του γλυκού δίνει τον δικό του, ιδιαίτερο τόνο.