Υλικά για 2 παιδιά

2-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 μεσαίες ώριμες ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη
1 κλωναράκι φρέσκου θυμαριού
4-5 κουταλιές κουάκερ (νιφάδες βρόμης)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φέτα ή κατίκι Δομοκού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε την ντομάτα και το θυμάρι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Επειτα από 3-4 λεπτά, προσθέτουμε 200-250 ml νερό και αφού βράσει αφαιρούμε το θυμάρι και ρίχνουμε το κουάκερ. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά, σβήνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε για 4-5 λεπτά. Σερβίρουμε με λίγη τριμμένη φέτα ή 1 κ.σ. κατίκι Δομοκού.
TIPS
– Ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλετε τη σούπα μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε νιφάδες. Οσο το αφήνετε στη ζεστή κατσαρόλα, τόσο πιο πολύ πήζει.
– Προσθέτετε αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας ή ανάλογα με το πώς συνηθίζετε να μαγειρεύετε για τα παιδιά σας. Αν προσθέσετε φέτα ή κατίκι, καλό θα είναι να μη βάλετε πολύ αλάτι.
– Μπορείτε να αρωματίσετε τη σούπα με λίγα φύλλα βασιλικού.
– Είναι ένα υγιεινό φαγητό και για τις νέες μαμάδες που θηλάζουν αφού οι σούπες «κατεβάζουν» περισσότερο γάλα.
(H συνταγή είναι της Χαράς Κρουστάλλη από την στήλη «Δίκτυο Μαμάδων»)