από metereologos.gr
Τετάρτη 23 Μαΐου 2018
 
 
Αποστολάκης Γιάννης Σεφ, συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Fatto, Θουκυδίδου 76, Αλιμος, τηλ.: 6987497497 

Υγρό κέικ σοκολάτας με μέντα

Υγρό κέικ σοκολάτας με μέντα
Φωτογραφία Σταύρος Κωστάκης, food styling Παναγιώτα Λιακοπούλου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Υλικά
280 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
180 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
8 αβγά
275 γρ. ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ματσάκι μέντα (προαιρετικά), ψιλοκομμένο  

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα κατσαρολάκι με νερό ως τη μέση και τοποθετούμε επάνω ένα μπολ που να εφαρμόζει στα τοιχώματά του (μπεν μαρί) ώστε να ζεσταθεί, αλλά να μην πιτσιλιστεί το εσωτερικό με νερό.

Ρίχνουμε στο μπολ την κουβερτούρα και το βούτυρο και τα αφήνουμε να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα ώστε να ενωθούν. Στο μεταξύ, σε ένα άλλο σκεύος, ρίχνουμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε δυνατά με το σύρμα, ώστε να αφρατέψουν και να εγκλωβίσουν αέρα που θα χρειαστεί για να φουσκώσει το κέικ.

Αποσύρουμε τη σοκολάτα από τη φωτιά και την αφήνουμε 10-15 λεπτά, για να πέσει η θερμοκρασία της. Ενώνουμε τη σοκολάτα με τα αβγά και, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τη μέντα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.

Μοιράζουμε το μείγμα σε φλιτζάνια ή σε ατομικές φόρμες, ως τα 2/3 του ύψους τους, και ψήνουμε για 10-15 λεπτά, ανάλογα με το πόσο υγρό θέλουμε το κέικ.

Tip
Αν τα φλιτζάνια έχουν διαφορετικό μέγεθος, το καθένα από αυτά θα χρειαστεί άλλο χρόνο ψησίματος. Ελέγξτε βυθίζοντας τη μύτη ενός μαχαιριού στο κέντρο του κέικ. Αν βγει πολύ λερωμένο, θέλει λίγο ψήσιμο ακόμη.



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κέικ µπανάνας  
Κέικ καρότου  
Κέικ σοκολάτας µε κολοκύθι και καρύδια 
Κέικ σοκολάτας με επικάλυψη 
Υγρό κέικ με μπανάνα και σταφίδες 
Υγρό κέικ με μπανάνα και σταφίδες 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.