Υλικά για 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ
5 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
100 γρ. ζάχαρη
500 ml κρέμα γάλακτος, κρύα, χτυπημένη σε σαντιγί
1 κ.σ. γλυκάνισο, κοπανισμένο
1 χούφτα φυλλαράκια λουίζας, ψιλοκομμένα
10 μπεζέδες ή μικρά μαρεγκάκια

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Τη μεταφέρουμε σε μπολ, σκεπάζουμε και την αφήνουμε στο ψυγείο.

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα τη σαντιγί μαζί με το μείγμα των κρόκων και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαρέγκα σε τρεις δόσεις, ανακατεύοντας πάντα απαλά με κυκλικές κινήσεις.

Στο τέλος ρίχνουμε στο μείγμα τον γλυκάνισο, τα φυλλαράκια της λουίζας και τους μπεζέδες ή τα μαρεγκάκια. Τα φέρνουμε 2-3 βόλτες μόνο, ώστε να ανακατευτούν τα στεγνά υλικά μέσα στην αφράτη μους. Καλύπτουμε το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας του κέικ με ένα μεγάλο κομμάτι διάφανης μεμβράνης και απλώνουμε σε αυτή το μείγμα.

Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη και το αφήνουμε όλο το βράδυ. Την επομένη ξεφορμάρουμε το σεμιφρέντο, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Tips
Του ταιριάζει πολύ το σιρόπι σοκολάτας.
Αντί για μαρέγκες μπορείτε να προσθέσετε κοπανισμένες γκοφρέτες σοκολάτας, καβουρδισμένα αμύγδαλα, φιστίκια ή ψιλοκομμένα ζαχαρωμένα φρούτα.