Υλικά

Για το τσάτνεϊ
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
100 ml ξίδι, λευκό
2 κ.σ. ζάχαρη
150 γρ. κάππαρη, πλυμένη και στραγγισμένη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 σταγόνες ταμπάσκο

Για το σαγανάκια
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. κορν φλάουρ
100 ml γάλα
1 αβγό
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
200 γρ. κεφαλοτύρι, κομμένο σε μικρά τρίγωνα

Εκτέλεση
Σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το κρεμμύδι με νερό ίσα να καλύπτει μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το ξίδι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει. Λίγα λεπτά προτού αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε την κάππαρη.

Μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε ένα μίξερ ή στο multi συμπληρώνουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ταμπάσκο και το χτυπάμε μέχρι να έχουμε έναν ομοιογενή πολτό. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Σαγανάκια: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ, το γάλα και το αβγό μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό σπορέλαιο.

Βουτάμε τα κομμάτια τυριού στο μείγμα και τα τηγανίζουμε μέχρι να κάνουν μια τραγανή, φουσκωτή, χρυσοκόκκινη κρούστα και από τις δύο πλευρές.

Σερβίρουμε τα σαγανάκια ζεστά, μαζί με το κρύο τσάτνεϊ κάππαρης.