από metereologos.gr
Πέμπτη 24 Μαΐου 2018
 
 

Κουτσομούρες σαβόρε με δενδρολίβανο και σκόρδο

Κουτσομούρες σαβόρε με δενδρολίβανο και σκόρδο
Φωτογραφία Παύλος Τσοκούνογλου, food styling Μάκης Γεωργιάδης, επιμέλεια Julia Munn
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Yλικά για 3-4 άτομα

1 κιλό κουτσομούρες, καθαρισμένες (ζητήστε από τον ιχθυοπώλη να σας τις καθαρίσει)
4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
3 κλωνάρια φρέσκου δενδρολίβανου, τα φυλλαράκια
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
80 ml ξίδι από κρασί

Εκτέλεση
Αλατίζουμε και αλευρώνουμε τις κουτσομούρες. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι, τόσο ώστε να καλύπτει έως τη μέση τα ψάρια. Τηγανίζουμε τις κουτσομούρες για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Στη συνέχεια αφαιρούμε το 1/3 του λαδιού από το τηγάνι, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ζωηρά. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο, το σκόρδο και μόλις το μείγμα πάρει ένα σκούρο χρώμα, σβήνουμε με το ξίδι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, περιχύνουμε με αυτό τα ψάρια και σερβίρουμε αμέσως.




Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.