Yλικά για 3-4 άτομα

1 κιλό κουτσομούρες, καθαρισμένες (ζητήστε από τον ιχθυοπώλη να σας τις καθαρίσει)
4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
3 κλωνάρια φρέσκου δενδρολίβανου, τα φυλλαράκια
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
80 ml ξίδι από κρασί

Εκτέλεση
Αλατίζουμε και αλευρώνουμε τις κουτσομούρες. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι, τόσο ώστε να καλύπτει έως τη μέση τα ψάρια. Τηγανίζουμε τις κουτσομούρες για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Στη συνέχεια αφαιρούμε το 1/3 του λαδιού από το τηγάνι, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ζωηρά. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο, το σκόρδο και μόλις το μείγμα πάρει ένα σκούρο χρώμα, σβήνουμε με το ξίδι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, περιχύνουμε με αυτό τα ψάρια και σερβίρουμε αμέσως.