Προετοιμασία: 10′

Μαγείρεμα: 10′-15′

Υλικά για 1 άτομο
2-3 αραβικές πίτες μέτριες
1 λουκάνικο χωριάτικο ή κάποιο άλλο που σας αρέσει
1 φλ. κασέρι, τριμμένο
1 ντομάτα, σε κυβάκια
λίγο μπούκοβο μέτριο ή πάπρικα
φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση
Ανάβουμε τον φούρνο στο γκριλ. Κόβουμε το λουκάνικο σε λεπτές ροδέλες και το περνάμε από ένα τηγάνι χωρίς άλλα λιπαρά, σε μέτρια φωτιά, να πάρει λίγο χρώμα.

Απλώνουμε σε κάθε πίτα πρώτα ντομάτα, μετά μοιράζουμε το λουκάνικο, από πάνω το τριμμένο κασέρι και ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά να λιώσει το τυρί και να γίνουν λίγο τραγανές οι πίτες.

Ρίχνουμε τα φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα και σερβίρουμε.

Tips

Αν δεν έχετε λουκάνικο, λίγο σαλάμι μπίρας ή και αέρος θα κάνει τη δουλειά του.

Εκτός από κασέρι ταιριάζουν και άλλα τριμμένα κίτρινα τυριά που έχετε στο ψυγείο.

Αντί βασιλικού, δοκιμάστε μαϊντανό, θυμάρι ή ρίγανη φρέσκα.