Υλικά για 2 άτομα

400 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 ποτήρι μπίρα, ξανθιά
4-5 φύλλα φασκόμηλου
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
30 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

Εκτέλεση
Με μια καθαρή πετσέτα ή με χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε επιμελώς το συκώτι από το αίμα, πιέζοντάς το ελαφρώς. Με ένα μυτερό μαχαίρι αφαιρούμε τυχόν μικρούς χόνδρους. Το αλατοπιπερώνουμε και το αλευρώνουμε.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το συκώτι ώστε να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα απέξω, αλλά να μην παραψηθεί μέσα. Το βγάζουμε και το αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο για να το διατηρήσουμε ζεστό.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 1-2 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. αλεύρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με την μπίρα, προσθέτουμε το φασκόμηλο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να γλασάρει η σάλτσα μας. Σερβίρουμε το συκώτι με τη σάλτσα και φρεσκοβρασμένα χόρτα.