Υλικά για 6 άτομα

600 γρ. φράουλες, ώριμες
200 ml βερμούτ
250 γρ. ζάχαρη
χυμός από 1 λεμόνι
1 χούφτα φύλλα μέντας

Εκτέλεση

Βράζουμε το βερμούτ με τη ζάχαρη και τον χυμό του λεμονιού για 4-5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις φράουλες μαζί με τα φύλλα μέντας και ανακατεύουμε τον πουρέ με το σιρόπι του βερμούτ. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο τάπερ ή μεταλλική λεκάνη, σκεπάζουμε και τη βάζουμε στην κατάψυξη.

Ανακατεύουμε κάθε 20 λεπτά με ένα πιρούνι για 4-5 φορές. Η γρανίτα είναι έτοιμη όταν παγώσει, αλλά κρατάει ακόμη την κρεμώδη υφή της.