από metereologos.gr
Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
 
 

Μελιτζανοσαλάτα με μέλι, σόγια και σκόρδο

Μελιτζανοσαλάτα με μέλι, σόγια και σκόρδο
Φωτογραφία Παύλος Τσοκούνογλου, food styling Μάκης Γεωργιάδης, επιμέλεια Julia Munn
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Υλικά

3 μελιτζάνες, φλάσκες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1½ σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. σόγια σος
έ.π. ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Χαράζουμε τις μελιτζάνες σε 2-3 σημεία και τις ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και μόλις κρυώσουν, τις ανοίγουμε.

Με τη βοήθεια ενός κουταλιού αφαιρούμε τη σάρκα και την αφήνουμε σε σουρωτήρι για περίπου 1ώρα. Κατόπιν την ψιλοκόβουμε και τη βάζουμε σε μπολ μαζί με τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το μέλι και τη σόγια σος.

Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ώστε να δέσουν τα αρώματα. Σερβίρεται παγωμένη με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.


Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μελιτζανοσαλάτα με φέτα και ντοματίνια  
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Μελιτζανοσαλάτα με φέτα και ντοματίνια  
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.