Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό κιμάς γαλοπούλας, περασμένος μία φορά από τη μηχανή
2 κρεμμύδια ξερά, περασμένα στον τρίφτη
2 ντομάτες μέτριες, περασμένες στον τρίφτη
8 κ.σ. νιφάδες βρόμης (κουάκερ)
3 κ.σ. ξίδι, μπαλσάμικο
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. ρίγανη
4 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 σταγόνες λάδι καπνού, προαιρετικά (θα το βρείτε στο Μπαχάρ)
ασπράδια από 2 αβγά

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια για περίπου 10 λεπτά. Πλάθουμε το μείγμα σε μεγάλα μπιφτέκια (180-210 γρ.).

Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα μπιφτέκια για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Κατόπιν τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 6-7 λεπτά από την κάθε πλευρά. Σερβίρουμε με μια δροσερή πράσινη σαλάτα και αρκετό χυμό λεμονιού.