Υλικά για 4 άτομα

800 γρ. κιμάς, αρνίσιος, ή μισός αρνίσιος, μισός μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο
½ φλ. ρύζι, παραβρασμένο, περασμένο στο multi
λίγη ρίγανη
½ κ.γ. κύμινο
1 αβγό
1½ λίτρο ζωμός από αρνίσια κόκαλα ή λαχανικά
κρόκοι από 2 αβγά
200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 ντομάτα, σε κυβάκια
λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
λίγο έ.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Γιουβαρλάκια:
Ρίχνω σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το ρύζι, τη ρίγανη, το κύμινο και το 1 αβγό. Ζυμώνω καλά με τα χέρια ώσπου να ενωθούν τα υλικά. Πλάθω το μείγμα σε μικρά στρογγυλά ή μακρόστενα κεφτεδάκια.

Ζεσταίνω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ελάχιστο λάδι και καψαλίζω για 2-3 λεπτά τα γιουβαρλάκια.

Σούπα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω τον ζωμό και μόλις βράσει ρίχνω τα γιουβαρλάκια, χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω και τα αφήνω να σιγοβράσουν για 25-30 λεπτά. Κατόπιν, με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας, τα βγάζω από την κατσαρόλα. Σε ένα μπολ ανακατεύω τους κρόκους αβγών, το γιαούρτι και το κορν φλάουρ.

Χωρίς να σταματήσω το ανακάτεμα, ρίχνω στο μείγμα λίγο λίγο ζωμό από τα γιουβαρλάκια. Αδειάζω το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα με ανακατεύω έως ότου δέσει η σούπα και γίνει βελουτέ. Δοκιμάζω το αλατοπίπερο, ξαναρίχνω τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα και τα αφήνω να πάρουν μια βράση.

Σερβίρω σε βαθύ πάτο, με κυβάκια ντομάτας, ολόκληρα φύλλα βασιλικού και λίγες σταγόνες ελαιόλαδου.