Yλικά για 4 άτομα

Για το φύλλο
4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγά
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
περίπου ½ φλ. νερό, χλιαρό

Για τη γέμιση
1 κιλό κιμάς, αρνίσιος
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κλωνάρι δενδρολίβανου
2 κ.σ. βούτυρο, αγελαδινό
1 λίτρο ζωμός κότας

Εκτέλεση

Φύλλο: Ρίχνουμε τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά. Αν η ζύμη μάς βγει σκληρή, προσθέτουμε λίγο νερό. Αν βγει υγρή, προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Την κάνουμε μπαλίτσα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.

Γέμιση: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά με το μισό κρεμμύδι για 5-6 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το δενδρολίβανο και τον αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτεί και να απορροφήσει τα υγρά του. Κατά διαστήματα ξύνουμε τα κομματάκια κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας με μια ξύλινη κουτάλα.

Σύνθεση: Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα χοντρό φύλλο και το κόβουμε σε τετραγωνάκια 5 x 5 εκ. Βάζουμε στο καθένα από μία κουταλιά κιμά και «τσιμπάμε» τις άκρες ώστε να δημιουργηθεί μια μικρή τετράγωνη «βαρκούλα» που κλείνει μέσα της τον κιμά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε το ένα μαντί δίπλα στο άλλο και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει ελαφρώς η ζύμη.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι με το βούτυρο για 4-5 λεπτά και το ρίχνουμε πάνω από τα μαντί.

Ρίχνουμε ζωμό κότας, ίσα που να σκεπάζονται τα μαντί και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μείνουν με ελάχιστο ζουμάκι. Τα σερβίρουμε ζεστά με τριμμένο τυρί ή γιαούρτι.