Υλικά

3 κιλά σπανάκι, καθαρισμένο, πλυμένο, στραγγισμένο και ψιλοκομμένο
5-6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1-2 πράσα
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
5-6 φύλλα νόρι (φύκια αποξηραμένα σε μορφή τετράγωνου φύλλου, για σούσι)*
100 γρ. ρύζι καρολίνα
150-200 γρ. φέτα, χοντροσπασμένη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο, μαζί με το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Μόλις βγάλουν τα υγρά τους ρίχνουμε το ρύζι, συμπληρώνουμε με λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 15 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα, άνηθο και δυόσμο, ελάχιστο αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Απλώνουμε τα φύλλα νόρι σε μια επιφάνεια και με τη βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής ή ενός μεγάλου κουταλιού καλύπτουμε το 1/3 με τη γέμιση, ξεκινώντας από την άκρη της μίας πλευράς. Ρολάρουμε τα φύλλα και βρέχοντας ελάχιστα την άκρη τα κολλάμε δημιουργώντας μακρόστενους, λεπτούς κυλίνδρους με διάμετρο 2,5-3 εκ. Κόβουμε τα ρολά κάθετα σε μικρούς κυλίνδρους μήκους 6-7 εκ. και τα σερβίρουμε σε επίπεδο δίσκο.

* Φύλλα νόρι θα βρείτε σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα, όπως το Fu Thai, Σεβαστουπόλεως 43, τηλ. 210 6981 234 και το Salamat, Κορινθίας 24 και Σεβαστουπόλεως, τηλ. 210 7796 766.

Τips
Τα φύλλα νόρι πρέπει να χρησιμοποιηθούν αμέσως μετά την αφαίρεση της συσκευασίας τους, καθώς στεγνώνουν και ξεραίνονται εύκολα.

Το καλοκαίρι μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σπανάκι με βλίτα.

Συνοδεύονται ιδανικά από ντιπ φτιαγμένο από 1 κεσεδάκι γιαούρτι, 6-7 φυλλαράκια δυόσμου, ψιλοκομμένα, και ½ κ.γ. πάστα ουασάμπι.