από metereologos.gr
Δευτέρα 28 Μαΐου 2018
 
 

Γαλατόπιτα αλμυρή

Γαλατόπιτα αλμυρή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 


Υλικά για 6-8 άτομα

1 λίτρο γάλα, παστεριωμένο, αγελαδινό
1 κ.σ. τυρομαγιά (ή πιτιά)*
4 αβγά
1 κ.γ. αλάτι
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
140 ml έ.π. ελαιόλαδο
120 γρ. φρέσκια μυζήθρα ή ανθότυρο (προαιρετικά)
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα μέχρι να αρχίσει να αχνίζει, αλλά όχι να κάψει. Ρίχνουμε την τυρομαγιά, ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το μείγμα για μία ώρα να πήξει.

Κατόπιν προσθέτουμε τα αβγά, το αλατοπίπερο, το λάδι, το τυρί και ανακατεύουμε με τον αβγογδάρτη έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ελαφρώς 2 φύλλα και τα στρώνουμε στο ταψί. Απλώνουμε ομοιόμορφα λίγη από τη γέμιση και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3-4 φορές έως ότου τελειώσουν τα υλικά κλείνοντας με φύλλο το οποίο ραντίζουμε ελαφρά με λίγο νερό και λίγο λάδι. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε σε κομμάτια την επιφάνεια της πίτας και ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά.

*Τυρομαγιά ή πιτιά θα βρείτε στο Μπαχάρ (Ευριπίδου 31, Αθήνα, τηλ. 210 3217 225 ) και στα καταστήματα με τυροκομικά της οδού Αθηνάς.


Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γαλατόπιτα Θεσσαλίας με βουβαλίσιο γάλα 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.