από metereologos.gr
Τρίτη 22 Μαΐου 2018
 
 

Ταλιατέλες με κεφτεδάκια και κάππαρη

Ταλιατέλες με κεφτεδάκια και κάππαρη
Φωτογραφία Παύλος Τσοκούνογλου, food styling Μάκης Γεωργιάδης, επιμέλεια Julia Munn
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 


Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό κιμάς, μισός μοσχαρίσιος, μισός χοιρινός
250 ml ντομάτα κονκασέ
1 κ.σ. ζάχαρη
½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
½ κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο
1 πρέζα μπούκοβο
1 κ.γ. πελτέ
2-3 φιλέτα αντσούγιας
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
3-4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
70 γρ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη
1 κρεμμύδι ξερό, μεγάλο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 αβγά
5 φέτες ψωμί, μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε νερό
500 γρ. ταλιατέλες

Εκτέλεση

Σε μια χαμηλή κατσαρόλα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το κονκασέ με τη ζάχαρη, την κανέλα, το μπαχάρι, το μπούκοβο, τον πελτέ, τα φιλέτα αντσούγιας, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το λάδι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά.

Κατόπιν την πολτοποιούμε με τη ράβδο χεριού ή την περνάμε από το multi, προσθέτουμε την κάππαρη και την αφήνουμε στην άκρη.  

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τους κιμάδες, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, το πολτοποιημένο σκόρδο, αλατοπίπερο, τα αβγά και το ψωμί, αφού προηγουμένως το στύψουμε καλά. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Πλάθουμε σε μικρούς κεφτέδες (όσο ένα μικρό καρύδι), τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη σάλτσα και τους βράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Σε άλλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου ώστε να γίνουν al dente.

 Τις σουρώνουμε, τις ραντίζουμε με ελάχιστο λάδι και τις σερβίρουμε μαζί με τους κεφτέδες και τη σάλτσα.


Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ντοµατόρυζο µε κάππαρη 
Κοτοκεφτεδάκια φούρνου με σος γιαουρτιού 
Ταλιατέλες µε άγρια µανιτάρια 
Ταλιατέλες με σκόρδο, ελιές, ρικότα και φασκόμηλο  
Ταλιατέλες με σάλτσα λαχανικών  
Ταλιατέλες με σάλτσα λαχανικών  
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.