Υλικά για 8 άτομα

Για τη βάση
2 φύλλα ζύμης για τάρτες
½ φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένα

Για τη γέμιση
450 γρ. ανθότυρο
ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
½ κ.γ. κοφτή κανέλα, σε σκόνη
5 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
1½ φλ. ζάχαρη
4 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου

Για τη σος
250 γρ. φράουλες
2 κ.σ. ζάχαρη
χυμός από ½ λεμόνι

Εκτέλεση

Βάση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Κόβουμε τα φύλλα σε δισκάκια διαμέτρου 10 εκ. και τα μεταφέρουμε σε ελαφρώς βουτυρωμένες φόρμες για ατομικές τάρτες. Καλύπτουμε τα πλαϊνά τοιχώματα και με ένα μαχαίρι κόβουμε ό,τι περισσεύει.

Γέμιση: Σε ένα μπολ διαλύουμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα, το ξύσμα πορτοκαλιών, την κανέλα, τα αβγά και τη ζάχαρη. Δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ενωθούν τα υλικά και στη συνέχεια το μοιράζουμε στις φόρμες. Στρώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι, πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και ψήνουμε για 40 λεπτά.

Σος: Αλέθουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού στο multi για 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε τις τάρτες με λίγη από τη σος φράουλας και ιδανικά με μία μπάλα παγωτό κανέλα.