Υλικά
Για το αγριογούρουνο
2 κιλά αγριογούρουνο, κομμένο σε μερίδες
1 πράσο, ψιλοκομμένο, το λευκό μέρος και το τρυφερό πράσινο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 καρότο, σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 κλωνάρια θυμάρι, φρέσκο
2 κλωνάρια δενδρολίβανο, φρέσκο
15 κόκκοι πιπέρι, μαύρο
1 ξύλο κανέλας
1 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί
1½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 λίτρα ζωμός κότας, σπιτικός, από βιολογικό κύβο ή ψυγείου
1 κιλό κοκκάρια (μικρά κρεμμύδια), καθαρισμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τον πουρέ
2 λίτρα γάλα, φρέσκο
2 κιλά πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους
500 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση Αγριογούρουνο:
Πουρές: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Δοκιμάζουμε να τρυπήσουμε μια πατάτα με πιρούνι και αν έχει βράσει τις σουρώνουμε. Αμέσως τις περνάμε στο μίξερ με το σύρμα, μαζί με το βούτυρο και αλατοπίπερο. Σερβίρεται όπως είναι ζεστός.