από metereologos.gr
Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
 
 

Αγριογούρουνο κρασάτο με κοκκάρια και βουτυράτο πουρέ πατάτας

Αγριογούρουνο κρασάτο με κοκκάρια και βουτυράτο πουρέ πατάτας
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 


Υλικά

Για το αγριογούρουνο
2 κιλά αγριογούρουνο, κομμένο σε μερίδες
1 πράσο, ψιλοκομμένο, το λευκό μέρος και το τρυφερό πράσινο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 καρότο, σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 κλωνάρια θυμάρι, φρέσκο
2 κλωνάρια δενδρολίβανο, φρέσκο
15 κόκκοι πιπέρι, μαύρο
1 ξύλο κανέλας
1 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί
1½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 λίτρα ζωμός κότας, σπιτικός, από βιολογικό κύβο ή ψυγείου
1 κιλό κοκκάρια (μικρά κρεμμύδια), καθαρισμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον πουρέ
2 λίτρα γάλα, φρέσκο
2 κιλά πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους
500 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αγριογούρουνο:
Σε μια λεκάνη βάζουμε το κρέας με όλα τα λαχανικά (εκτός από τα κοκκάρια), τα μυρωδικά και το κρασί. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 32 ώρες. Κατόπιν σουρώνουμε το κρέας και κρατάμε το ζουμί. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 1 φλ. λάδι και σοτάρουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές. Βγάζουμε στην άκρη το κρέας, πετάμε τα περιττά λάδια, ξαναρίχνουμε το κρέας και το αλευρώνουμε. Σβήνουμε με το ζουμί της μαρινάδας που έχουμε κρατήσει. Μόλις τα υγρά ελαττωθούν στο μισό, προσθέτουμε τον ζωμό κότας και συνεχίζουμε το βράσιμο. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κοκκάρια για 6-7 λεπτά. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα για 21/2 -3 ώρες, ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι τα κομμάτια του κρέατος. Λίγο πριν από το τέλος δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.

Πουρές:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Δοκιμάζουμε να τρυπήσουμε μια πατάτα με πιρούνι και αν έχει βράσει τις σουρώνουμε. Αμέσως τις περνάμε στο μίξερ με το σύρμα, μαζί με το βούτυρο και αλατοπίπερο. Σερβίρεται όπως είναι ζεστός.



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.