Όταν προσθέτεις φαντασία και μεράκι στη μαγειρική, το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Ακόμα και στα πιο απλά πράγματα όπως είναι τα αβγά μάτια.

Η συνταγή είναι απλή (και λίγο έως πολύ γνωστή) αλλά η προσθήκη της πιπεριάς είναι αυτή που κάνει όλη την διαφορά και δίνει την μορφή λουλουδιού στο αβγό σας.

υλικά

3 αβγά

3 πολύχρωμες πιπεριές

3-4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε το «περίγραμμα» του λουλουδιού κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες και κρατάμε τις μεσαίες και πιο μεγάλες ώστε να χωρέσει το αβγό. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις ροδέλες. Σε κάθε μία ροδέλα σπάμε ένα αβγό, σκεπάζουμε με καπάκι το τηγάνι και τα αφήνουμε να ψηθούν για 4-5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Tips

Εναλλακτικά μπορείτε να χτυπήσετε τα αβγά σαν ομελέτα, να τα μοιράσετε στις ροδέλες και να βάλετε στο κέντρο του αβγού μισό ντοματίνι.

Οι πιπεριές που περισσεύουν μπαίνουν ωραιότατα σε μια χωριάτικη σαλάτα.