Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 2 ώρες

Υλικά για 4 άτομα

1 χταπόδι, περίπου 1,5 κιλό

1 φλιτζανάκι έ.π. ελαιόλαδο

1 φλιτζανάκι ξίδι, από κόκκινο κρασί

4 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες

1 κ.γ. ρίγανη, τριμμένη

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

2. Καθαρίζουμε το χταπόδι και το πλένουμε καλά. Σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί για ψήσιμο στον φούρνο βάζουμε το χταπόδι με το λάδι, το ξίδι και το σκόρδο. Τυλίγουμε το πακέτο και το ξανατυλίγουμε πολύ καλά με ένα ακόμη μεγάλο κομμάτι χαρτί.

3. Βάζουμε το πακέτο σε ένα ταψάκι που να το χωράει ίσα ίσα και ψήνουμε για 2 ώρες. Το σερβίρουμε πασπαλισμένο με τη ρίγανη.

Tips

*Το χταπόδι ψημένο με αυτόν τον τρόπο γίνεται ωραίος μεζές για ούζο, αλλά και κύριο πιάτο, αν το συνοδεύσουμε με ένα ριζότο, βραστά μαυρομάτικα, με λαχανικά ή με ένα ντοματόρυζο.

*Αντί για χταπόδι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μοσχιούς (μοσχοχτάποδα) ή 1 μεγάλο καλαμάρι ή 1 μεγάλη σουπιά.